Telefoon:
085 902 68 08

Email:
info@studentverhuisteam.nl

VROEGBOEKKORTING – Reserveer uw verhuizing min. 1 week voor de verhuizing voor 5% korting

HANDIGE BELASTINGTIPS

De kosten van een verhuizing kunnen hoog oplopen, denk bijvoorbeeld aan de kosten voor inpak materialen, verhuizers, vervoer en opslag. StudentVerhuisTeam biedt u naast onze laagste prijsgarantie en de combi korting ook handige bespaar- en belastingtips. Zo kunt u bepaalde kosten van uw verhuizing en huisvesting in mindering brengen in de aangifte inkomstenbelasting. Voor de aftrekposten gelden verschillende voorwaarden voor een particuliere verhuizing, een verhuizing van werknemers/expats en een zakelijke verhuizing/ ZZP verhuizing. Wij lichten graag toe wat u kunt aftrekken indien u: als particulier een huurwoning betrekt, als particulier een eigen woning betrekt, als werknemer/expat om werkgerelateerde redenen verhuisd of als u uw eigen onderneming verhuisd.

BELASTINGTIPS 1 | PARTICULIEREN ZONDER EEN EIGEN WONING

Wij beginnen onze belastingtips met het meest voorkomende soort verhuizing, namelijk: particuliere verhuizing naar een huurwoning. Dus heeft u geen eigen woning aangetrokken en bent u van plan een woning te huren? Dan kunt u de verhuiskosten op een andere manier in aftrek brengen op uw inkomstenbelasting. Vraag een lening aan en financier daarmee uw verhuizing. Deze lening kunt u vervolgens in mindering brengen op uw vermogen in box 3 van de inkomstenbelasting. Hierdoor kunt u indirect besparen op de verhuiskosten. Houd wel rekening dat er een drempelbedrag geldt van € 2.900,- zonder een fiscale partner en € 5.800,- met een fiscale partner.

BELASTINGTIPS 2 | PARTICULIEREN MET EEN EIGEN WONING

De tweede belastingtips geld voor particuliere verhuizingen naar een eigen koopwoning. Daarbij zeggen we wel dat de onderstaande aftrekposten alleen gelden in het jaar waarin u een nieuwe woning heeft aangeschaft. Hierbij gaat het om de kosten die gemaakt zijn voor het afsluiten van een hypotheek. Deze kosten mag u in één keer aftrekken over het jaar waarin u de kosten hebt gemaakt. Let op: deze aftrekbare kosten gelden niet voor een huurwoning. Wij zetten de eenmalige aftrekbare kosten voor u op een rij:

√ de kosten die u zelf maakt voor het afsluiten van de hypotheek (telefoon, papier, portokosten, reiskosten etc. het is van belang om deze kosten goed bij te houden);
√ de advies- en bemiddelingskosten die u betaald aan uw hypotheekadviseur;
√ de bereidstellingsprovisie die u betaald aan een bank of een verzekeraar om de aangeboden rente in de offerte te verlengen;
√ de notariskosten van de hypotheekakte en de inschrijvingskosten daarvan in het kadaster (incl. btw);
√ de taxatiekosten, van de woning, voor het verkrijgen van de lening;
√ de kosten voor de aanvraag van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
√ de provisie voor borgstelling, die de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen in rekening brengt voor de NHG;
√ de kosten van een bouwkundig rapport indien dat nodig is voor de aanvraag van de NHG;
√ de boeterente die u betaald voor een extra aflossing of voor het oversluiten van uw hypotheek;
√ de bouw- en grondrente die u betaalde na ondertekening van het voorlopige koopcontract, maar vóór het tekenen van de hypotheekakte;
√ de kosten voor uw nieuwbouwdepot of verbouwingslening of verbouwingsdepot (gedurende 2 jaar). Deze kosten dient u wel eerst te verrekenen met de ontvangen rente (nieuwbouw of verbouwingshypotheek);
√ de onderhoudskosten van een rijksmonumentenpand mits u de eigenaar van het pand bent en het pand ingeschreven staat in het rijksmonumentenregister. Voor het in goede staat houden van het pand is het toegestaan om 80% van de onderhoudskosten in aftrek te brengen, bijvoorbeeld voor reparaties en schilderwerk.

Wanneer de rente deels aftrekbaar is, zijn alleen de kosten die gemoeid gaan met deze rente aftrekbaar. Is de rente niet aftrekbaar dan zijn deze kosten ook niet aftrekbaar. Wij zetten de niet aftrekbare kosten bij het kopen van een woning voor u op een rij:

√ de kosten van onderhoud en verbouwing;
√ de aflossing van de eigenwoningschuld;
√ de overdrachtsbelasting en omzetbelasting;
√ de bemiddelingskosten voor de aankoop van de woning, bijvoorbeeld makelaarsprovisie;
√ de notariskosten en kadastrale rechten voor de koopakte kosten van onderhoud en verbouwing, incl. de kosten voor de leveringsakte van de notaris;
√ de afkoopsom van erfpachtcanons, grondrentes, betalingen voor het recht van opstal of van beklemming;
√ de rente en kosten van een lening die door de bijleenregeling geen eigenwoningschuld is;
√ de rente van leningen die u bent aangegaan om aftrekbare rente over, en kosten van leningen te betalen, bijvoorbeeld een lening om boeterente of bouwrente te betalen.

WAT BETEKENT DIT VOOR U ALS WONINGEIGENAAR?

Deze aftrekbare kosten mag u niet aftrekken van het totale belastingbedrag dat u dient te betalen, maar wel van uw belastbare inkomen in box 1. Dit houdt in dat een aftrekpost van € 2.000,- u dan niet € 2.000,- in uw portemonnee oplevert. Wat het u oplevert hangt onder meer af van uw belastingtarief in box 1. De belastingtarief is afhankelijk van uw inkomen en is maximaal 52%. Indien u in box 1 een tarief van 52% betaald dan krijgt u met een aftrekpost van € 2.000,- dus € 1.040,- terug. In die zin geldt dat iemand met een hoger inkomen ook meer kan aftrekken. Bent u fiscale partners? Dan kunt u ervoor kiezen om de aftrekbare kosten onderling te verdelen. Dit kan extra voordeel opleveren als de één meer verdient dan de ander.

BELASTINGTIPS 3 | VERHUIZING WERKNEMER/EXPAT

De verhuiskosten van een particuliere verhuizing zijn over het algemeen niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Tenzij het noodzakelijk word geacht om te verhuizen voor een nieuwe baan. In dit geval kan uw werkgever u tegemoetkomen met een belastingvrije onkostenvergoeding. Deze onkostenvergoeding en een bedrag van € 7.750,- kan de werkgever vervolgens in mindering brengen bij de fiscus als zijnde kosten. Een belangrijke voorwaarde is dat de verhuizing om zakelijke gronden plaats vind. Er is sprake van zakelijke gronden indien:
√ de reisafstand van de werknemer met 50% vermindert;
√ de werknemer binnen een straal van 10 kilometer van zijn werk gaat wonen;
√ de werknemer binnen 2 jaar na het aanvaarden van een dienstbetrekking verhuist.

Voldoet u aan deze voorwaarden en vergoedt uw werkgever de onkosten? Dan kan de werkgever de volgende kosten in aftrek brengen:
√ de schoonmaakkosten van de oude woning;
√ de opslagkosten van uw inboedel;
√ de vervoerskosten voor het zoeken naar een nieuwe woning;
√ de schoonmaakkosten van de nieuwe woning;
√ de kosten voor het behangen en stofferen van uw nieuwe woning;
√ de dubbele woonlasten en dubbele kosten gas en licht;
√ de kosten van telefoonaansluiting en de dubbele telefoonkosten;
√ de consumpties van verhuizers en werklieden in verband met herinrichting.

Let op! Deze kosten kunnen niet naast het maximum van 12% en € 7.750,- vrij in mindering worden gebracht.

BELASTINGTIPS 4 | VERHUIZING ONDERNEMING/ZZP

Een ondernemer kent vele aftrekbare kosten en de verhuiskosten is daar een van. De kosten voor een zakelijke verhuizing en indien van toepassing voor (dubbele) huisvesting buiten de woonplaats, zijn voor ondernemers aftrekbaar. Mits het een verhuizing om zakelijke redenen betreft. Er is sprake van zakelijke redenen indien:
√ de reisafstand van uw woning naar de onderneming met 50% vermindert;
√ u binnen een straal van 10 kilometer van uw onderneming gaat wonen.

Voldoet u aan deze voorwaarden? Dan kunt u de volgende kosten in aftrek brengen:
√ de schoonmaakkosten van de oude woning;
√ de opslagkosten van uw inboedel;
√ de vervoerskosten voor het zoeken naar een nieuwe woning;
√ de schoonmaakkosten van de nieuwe woning;
√ de kosten voor het behangen en stofferen van uw nieuwe woning;
√ de dubbele woonlasten en dubbele kosten gas en licht;
√ de kosten van telefoonaansluiting en de dubbele telefoonkosten;
√ de consumpties van verhuizers en werklieden in verband met herinrichting;
√ een standaard bedrag van € 7.750,-.

In de meeste gevallen kunnen de huurkosten, opslagkosten en dubbele huisvestingskosten in mindering worden gebracht. Tenzij uw onderneming gevestigd is op hetzelfde adres als uw woning. Dit is veelal het geval bij ZZP’ers. Dan geld dat er een zelfstandige werkruimte aanwezig dient te zijn. Een werkruimte is zelfstandig als deze duidelijk is te onderscheiden door uiterlijke kenmerken. Bijvoorbeeld door:
√ een eigen opgang of ingang;
√ andere voorzieningen in de werkruimte, zoals eigen sanitair (toilet en watervoorziening).

Indien u aan deze gestelde voorwaarden voldoet dan behoort uw werkruimte tot uw ondernemingsvermogen. Dat betekent voor u:
√ het huurrecht van de werkruimte behoort tot uw ondernemingsvermogen. Dit doet u eenmalig bij de start van de onderneming of bij het eerste gebruik van het pand voor uw onderneming;
√ de jaarlijks kosten kunt u voor de werkruimte aftrekken. Houd hierbij wel rekening dat er onderscheid word gemaakt tussen het privégebruik en het gebruik voor de onderneming. Bijvoorbeeld: stel u gebruikt 1/4 deel van uw woning voor de onderneming. U trekt dan alleen 1/4 deel van de kosten voor de werkruimte af van uw winst.

Maakt u om zakelijke redenen huisvestingskosten buiten uw woonplaats? Dan zijn deze kosten gedurende twee jaar aftrekbaar. Wij hopen dat u onze belastingtips kunt benutten om daarmee flink te besparen.

Offerte

Binnen enkele uren na de aanvraag ontvangt de goedkoopste prijsopgave in uw mailbox.

h

Intake

Onze specialisten lichten telefonisch de prijsopgave toe. Gaat u akkoord? Leg uw verhuizing vast.

Verhuizing

Onze meesterverhuizers verhuizen uw inboedel binnen enkele uren naar de nieuwe locatie.

Evaluatie

Na de verhuizing nemen onze specialisten contact op om te vragen hoe u de gehele verhuizing heeft ervaren. 

Inpakservice

Verhuisservice

Transportservice

Ontruiming service

Sjouw service

Handyman service

Belastingtips

BESTE PRIJS- KWALITEIT VERHUISFIRMA

OPGELEIDE & VAKKUNDIGE VERHUIZERS

SCHADE VERZEKERD TOT € 50.000,-

24/7 FLEXIBEL VERHUIZEN

BINNEN 3 UUR EEN OFFERTE OP MAAT
DESKUNDIGE & BETROUWBARE Belastingtips
Belastingtips

Openingstijden

Ma – Vr: 09.00 – 22.00
Za – Zo: 10.00 – 18.00

Onze diensten

$

INPAKSERVICE

$

VERHUISSERVICE

$

TRANSPORTSERVICE

$

ONTRUIMINGSERVICE

$

SJOUWSERVICE

$

HANDYMANSERVICE

$

VERHUISLIFTSERVICE

Wat klanten over ons zeggen

Khaat Z

Top verhuisbedrijf!! De verhuizers zijn snel en gaan zorgvuldig met je spullen om. Alle verhuisdozen/spullen worden in de juiste ruimtes geplaatst waardoor het uitpakken snel en makkelijk gaat. Wij zijn zeer tevreden met jullie diensten!!!

Nourdin Ouazza

Ik heb StudentVerhuisTeam ingeschakeld voor een verhuizing van Amsterdam naar Den Haag. Van offerte tot en met het laatste sjouw werk hebben zij goed werk geleverd! Kwaliteit vs prijs is meer dan goed aangezien dit team goedkoper is dan de markt.

Gabor de bruijn

Vandaag verhuisd van Den Haag naar Gouda met studentverhuisteam. Altijd stress een verhuizing maar ze hebben ervoor gezorgd dat het soepel verliep! Lekker snel, niks beschadigd en hele leuke gasten! Wij raden studentverhuisteam zeker aan!

Mahwish A

Prijs/kwaliteit is top, ze komen hun afspraken na en de verhuizers werken keihard. Zeker een aanrader!